Discgolf i Engesvang

Engesvang Discgolf er for alle

 

Et af de gennemførte tiltag i Vision 2020 er vores bys nye discgolfbane, hvor du og dine medspillere skal kaste for at ramme metalkurve med discs.

Discgolf er en dejlig aktivitet, hvor du får frisk luft, bevægelse i dit eget tempo  og sikkert nogle gode grin.

Banen ligger ved Engesvanghallen og alle aldre og niveauer kan være med. Du guides igennem med skilte, så det er nemt at finde ud af.

Banen er gratis og flere forskellige grupper kan sagtens benytte den samtidig.

 

Discgolfkurv på banen i Engesvang

Sådan en kurv skal du ramme med disc’en, når du spille på banen i Engsvang.

 

Engesvang Discgolfbanen ligger ved Engesvanghallen

Du finder Engesvang Discgolfbane ved Engesvanghallen

Kort over discgolfbanen i Engesvang

Kortet over Discgolfbanen i Engesang sidder på muren på  vej fra P-pladsen om mod indgangen.

Området bag hallen har en god blanding af åbne græsområder og mere lukkede bevoksninger af forskellig tæthed, så naturen ved banen bruges som en slags forhindringer. Det udfordrer både din teknik og  taktik i konkurrencen med dig selv eller andre.

Træer og buske danner naturlige forhindringer på discgolfbanen

Træer og buske giver sjove udfordringer når man spiller discgolf – kurv over mod P-pladsen

 

Areal for discgolfbanen bag Engesvanghallen og Engesvang Skole

Her ligger discgolfbanen. Den omkranser græsarealet lige bag Engesvanghallen og Engesvang Skole.

Ud over de fysiske forhindringer som træer og buske er vinden en af de store udfordringer, når man spiller discgolf. Vindhastighed og -retning skal studeres for at kunne få disc’en til at kurve fra højre til venstre, og omvendt. Man lærer at aflæse vejrkonditioner på træer og buske, og man lærer betydningen af læ, bakker og højdedrag for disc’ens svæv igennem luften.

Det skal du bruge

En god kvalitets golfdisc koster omkring 90-140 kr. De kan købes i Brugsen eller du kan måske låne, hvis du bare gerne vil prøve. På Facebookgruppen Engesvangborgere hjælper vi hinanden her i byen, hvis nogen har behov for hjælp eller for at låne noget – lige som der er jævnligt er folk, der tilbyder ting til gratis afhentning, bytte eller til salg billigt i gruppen Køb, salg og bytte i Engesvang og omegn.

Vidste du…?

Engesvang har en ekspert i discgolf. Vores lokale entusiast Mikael Birkelund har været aktiv i sporten i mere end 15 år og er blandt de allerbedste i Danmark.

Tip!

Du kan opleve tæt krat, brændenælder, vandpytter, træstammer, myreturer osv. på vej igennem forhindringerne, så praktisk påklædning er en god ide 🙂