plakat om hærvejsvandring

Prøv en dag som hærvejsvandrer

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 15/06/2024
13:00

Lokation
Engesvang Kirke

Kategori Ingen Kategorier


Når man bor omkring Hærvejsstien vil man opleve, at der året igennem og især om sommeren kommer mange vandrende enten mod nord eller syd. En del går ind omkring Kragelund for at overnatte på det pilgrimsherberg, der siden 2008 har været indrettet i den 400 år gamle præstegårdslade.

Men det er ikke mange af de lokale, der selv har prøvet at gå på Hærvejsstien og har overnattet i herberget midt i Kragelund. Men det bliver der nu mulighed for. Endda gratis, fortæller sognepræst Kresten Thue Andersen.

– Menighedsrådene i Kragelund, Funder og Engesvang inviterer simpelthen beboere i de tre sogne til at gratis at få lidt af følelsen af at være på vandring på Hærvejen, siger Kresten Thue Andersen.

Det bliver lørdag 15. juni, man kan prøve at gå det sidste stykke frem til Kragelund, hvor man kan deltage i et aftensmåltid, deltage i en andagt i kirke og overnatte i herbergets køjesenge.

Vandringen starter ved henholdsvis Funder Kirke kl. 14 og Engesvang Kirke kl. 13. De to vandregrupper mødes på Hærvejsstien i Elling, hvor de drikker kaffe sammen, inden man går de sidste fem kilometer til Kragelund.

I Herberget i Kragelund gør man klar til aftensmaden, som Kresten Thue Andersen betegner som ”camino-mad”´eller ”Menü del Peregrino”, som bliver suppe med grøntsager og bønner, suppleret med ristede pølseskiver.

Der bliver en andagt i Kragelund Kirke, og så kan deltagerne rulle sengetøj eller soveposer ud i herbergets køjer. Der vil være mulighed for at få kørt bagagen fra startstedet herberget, ligesom man søndag morgen efter en morgenmad med havregrød og rundstykker arrangerer fælleskørsel fra herbergeret til de respektive startsteder.

– Vi vil gerne give beboerne i vore sogne den her oplevelse, så det er gratis at deltage, bortset fra at man selv skal betale for drikkevarer ved aftensmaden. Man behøver ikke at deltage i alle dele af arrangementet, men det er nødvendigt, at man tilmelder sig senest 7. juni. For deltagere fra Engesvang er det til Jens Pedersen, sandfarmen@gmail.com, tlf. 2215 5413.